На Чернігівщині податківці викрили "конверт" з обігом 150 мільйонів

Середа, 6 травня 2015, 12:43

Оперативними підрозділами ГУ ДФС у Чернігівській області припинено діяльність "конвертаційного центру", яким було проконвертовано коштів на суму понад 150 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДФС у Чернігівській області.

Згідно із повідомленням, організатори центру без наміру здійснення підприємницької діяльності створили, зареєстрували та придбали корпоративні права 82 підприємств з ознаками "фіктивності".

"У ході розслідування встановлено, що легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки цих фіктивних підприємств", - зазначили у прес-службі.

Реклама:

Крім того, як повідомляється, у подальшому шахраї – учасники центру знімали кошти з рахунків, для нібито закупівлі товарно-матеріальних цінностей з переданням їх посадовим особам реального сектору економіки. За свої послуги злочинці отримували 8-10% від проконвертованої суми.

За попередніми результатами слідства встановлені підприємства - вигодонабувачі, серед яких є найкрупніші підприємства на ринку роздрібної торгівлі України.

На рахунки "фіктивних" підприємств із залишком коштів у сумі 1,5 млн гривень накладено арешт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: