"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Путіна дали добро на часткову легалізацію паралельного імпорту

Середа, 6 травня 2015, 10:58

Уряд РФ схвалив паралельний імпорт декількох категорій товарів.

Про це пишуть "Ведомости".

До 22 травня Федеральна антимонопольна служба, Мінекономрозвитку, МОЗ, Мінпромторг і Федеральна митна служба повинні скласти списки товарів, придатних для паралельного імпорту.

До 16 липня ФАС і Мінекономрозвитку проведуть консультації про паралельний імпорт з Євразійською економічною комісією (ЄЕК).
Консультації по деяких товарах, в числі яких медичні вироби, ліки та автозапчастини, з ЄЕК вже ведуться, розповів федеральний чиновник.

Реклама:

ЄЕК може прийняти рішення про паралельний імпорт деяких товарів до 2016 р, говорив міністр економіки і фінансової політики ЄЕК Тимур Сулейменов.

Підготовка до переходу на паралельний імпорт ліків, автозапчастин та медичного обладнання вже розпочата, знає інший чиновник, якщо все пройде вдало, уряд може почати обговорювати паралельний імпорт парфумерії та побутової електроніки, але про зняття обмежень на них мови поки не йде, знає учасник наради у Медведєва.

Спочатку буде застосовуватися міжнародний принцип вичерпання прав на товарні знаки, але з урахуванням дотримання інтересів споживачів і інвесторів ЄАЕС, говориться в протоколі.

Раніше бізнес виступав за збереження регіонального принципу: якщо товар ввезений в одну країну Митного союзу, його можна вільно перепродувати в інші країни союзу, не питаючи дозволу правовласника.

Легалізація паралельного імпорту, та ще за окремими категоріями товарів і з окремих категорій країн призведе до колосального росту корупційних ризиків на митниці, згоден з міністром член робочої групи з розвитку конкуренції експертної ради при уряді Олексій Ульянов, а різні правові режими для різних товарів створять правову невизначеність

Дозвіл паралельного імпорту в середньому призведе до скорочення виручки компаній на 20-25%, попереджає співробітник дистриб'юторської компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: