"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Роснефть" вперше розкрила зарплату глави компанії Сечіна

Середа, 6 травня 2015, 08:14

Глава державної "Роснефти" отримує як мінімум 15-20 мільйонів рублів (295-390 тисяч доларів) щомісяця.

Про це повідомила держнафтокомпанія після того, як президент Росії Володимир Путін закликав топ-менеджмент держкомпаній не приховувати розмір своїх доходів, пише Рейтер.

У документі на сайті компанії зазначається, що її високопоставлені керівники впридачу до окладу отримують додаткові виплати, у тому числі за участь у правлінні та роботу з відомостями, що становлять державну таємницю.

"Роснефть", найбільша в світі за обсягом видобутку компанія з числа тих, чиї акції обертаються на біржі, відмовилася розкрити загальну суму заробітку Сечіна, близького соратника Путіна.

Реклама:

Нагадаємо, Сечін очолив "Роснефть" в 2012 році, попрацювавши перш віце-прем'єром уряду, який Путін очолював в проміжку між другим і третім президентськими термінами.

У квітні президент країни закликав глав держкомпаній розкрити доходи, після шквалу критики в ЗМІ з приводу небажання босів ділитися цією інформацією.

Раніше Путін доводив, що високі заробітки необхідні заради залучення кращих фахівців на високі посади. Про Сечіна глава держави говорив як про "ефективного менеджера", гідного великої зарплати.

"Роснефть" повідомила у вівторок, що продовжила контракт з Сечіним на п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: