"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Накопичувальна система допоможе залучити в економіку до 5 мільярдів - Розенко

Вівторок, 5 травня 2015, 20:42

Мінсоцполітики України прогнозує, що протягом 2017 року до участі у накопичувальній системі пенсійного забезпечення будуть залучені близько 6 мільйонів українців.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на селекторній нараді з регіональними представництвами Пенсійного фонду, передає прес-служба уряду.

"Протягом 2017 року можемо вийти на 6 мільйонів учасників другого рівня пенсійного забезпечення і за рахунок їхніх страхових внесків отримати в економіку ресурс у розмірі до 5 млрд гривень", - сказав міністр.

"Це "довгі гроші", які вкладаються в економічний розвиток нашої країни щонайменше на 25 років. Вони відіграватимуть роль "подушки безпеки", яка в перспективі допоможе втримати економіку від потрясінь", - наголосив Розенко.

Реклама:

Гарантуватиме безпеку вкладених громадянами коштів, за словами міністра, держава.

"Для цього буде створено Накопичувальний пенсійний фонд, який здійснюватиме адміністрування страхових внесків українців. На конкурсній основі Фондом будуть залучені компанії з управління активами, діяльність яких контролюватиметься Радою НПФ і відповідними державними органами", - повідомив він.

"Держава не дасть можливості для зловживання цими коштами чи спрямування їх на сумнівні фінансові операції", - заявив Розенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: