Мінінфраструктури сподівається вирішити питання щодо польотів в Узбекистан

Вівторок, 5 травня 2015, 17:18

Міністерство інфраструктури України сподівається, що питання польотів за маршрутом Київ-Ташкент буде вирішено наступного тижня.

Про це повідомив глава міністерства Андрій Пивоварський журналістам у Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року було те саме, вони (Узбецькі авіалінії) хочуть, щоб наші авіакомпанії літали лише раз на тиждень, сьогодні літають двічі", - сказав він.

Пивоварський наголосив, що якщо наші авіакомпанії літатимуть раз на тиждень, то ці польоти стануть економічно необґрунтованими й відповідно припиняться.

"Наші узбецькі колеги говорять: давайте літати один раз, але ми говоримо - ні, давайте двічі. Думаю, наступного тижня все вирішиться, як і минулого року, всі літатимуть", - сказав міністр.

Як повідомлялося, Національна авіакомпанія Узбекистану "Узбецькі авіалінії" ("Узбекистон хаво йулларі") тимчасово припиняє виконання рейсів HY741/742 за маршрутом Ташкент-Київ-Ташкент із 12 травня 2015 року через відсутність домовленостей між авіаційною владою Узбекистану та України щодо експлуатації договірних авіаліній.

Реклама:

"Узбекистон хаво йулларі" вже заявляла в 2014 році, що скасує рейси за маршрутом Ташкент-Київ-Ташкент. Пізніше "Узбекистон хаво йулларі" і "Міжнародні авіалінії України" досягли домовленості про розширення співпраці у сфері авіаційних сполучень, зазначає посольство Узбекистану в Україні.

НАК "Узбекистон хаво йулларі", монопольний авіаперевізник в Узбекистані, належить державі.

Авіакомпанія здійснює рейси до 21 міста країн Європи, Америки, Близького Сходу, Азії, до 22 міст СНД та за 11 напрямками на місцевих авіалініях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: