"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійські інвестори в Україні скаржаться на суддівський безлад - посол

Вівторок, 5 травня 2015, 12:32

Інтеграція бізнес-спільнот України та Італії дозволить нівелювати проросійські настрої в італійському суспільстві, однак перепоною є незадовільний бізнес-клімат в нашій державі.

Про це розповів в інтерв’ю "Європейській правді" посол України в Італії Євген Перелигін.

Він висловив переконання, що  Італія може стати "справжнім партнером України", але для цього потрібні "реальні італійські компанії, які надсилатимуть до Італії інформацію про те, що бізнес в Україні – це вигідно".

Водночас нині низка італійських інвесторів стикнулася з проблемами.

Реклама:

"Опубліковано звернення групи Unicredit  про суддівський бєспрєдєл  в Україні, про те, як суддя райсуду приписує Unicredit сплачувати мільйони невідомим людям. І що б я не розповідав тут в Італії про нашу судову реформу, мені тепер просто будуть показувати лист Unicredit  і питати – то де ж ці зміни?" - розповів посол.

Також він повідомив, що для італійської побутової техніки компаній Indesit та Delonghi Держкомітет зі стандартизації планував закрити доступ на український ринок. "(Італійцям) повідомили про те, що вони не проходять в Україну за стандартами!" - обурився посол.

За його словами, наразі представники бізнесу та бізнес-орієнтовані політики є ключовими лобістами скасування санкцій.

"Я нещодавно мав розмову з губернатором провінції Венето, який заявив, що компанії мого регіону втратили мільярди через санкції, і тому він – проти санкцій. Але ж ми можемо запропонувати італійцям свій ринок, 40-мільйонний, який стане для них цікавим", - поділився думками Євген Перелигін.

Про інші проблеми із проросійською налаштованістю Італії та про шляхи, які дозволять впоратися з ними, читайте в інтерв’ю посла "Європейській правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: