Білорусь на експорті в Росію втратила 900 мільйонів доларів - прем'єр

Понеділок, 4 травня 2015, 10:22

Білорусія має намір диверсифікувати свій експорт і не сподіватися тільки на російський ринок, де цього року республіка втратила близько 900 млн доларів.

Про це заявив в ефірі національного телеканалу "Росія 1" прем'єр-міністр країни Андрій Кобяков, пише "ТАСС".

Кобяков сказав, що "поставлено завдання, щоб прийти до рівня експорту в 5 млрд долларров в такі країни як Китай, Індія, Індонезія, країни Північної Африки, Латинської Америки".

"Уряд всього визначив 56 країн в якості перспективних ринків для своєї продукції", - заявив прем'єр.

Реклама:

При цьому він повідомив, що "за два місяці цього року на ці 56 перспективних ринків ми відправили продукції на 107 млн доларів більше, ніж у минулому році".

Кобяков пообіцяв, що уряд і Національний банк будуть проводити жорстку грошово-кредитну політику.

"Це все веде до того, що у нас буде передбачуваний курс, у нас будуть прийнятні параметри інфляції, - зазначив прем'єр. - Роздачі грошей не буде, гроші повинні бути зароблені".

Як заявив у неділю в ефірі національного телеканалу "Росія 1" голова правління Національного банку (НББ) Павло Каллаур, НББ прогнозує, що за підсумками нинішнього року зростання споживчих цін становитиме 15-16%.

"Ми визначили, що цей рівень може бути десь 18% плюс-мінус 2%. Показники першого кварталу показують, що в річному вираженні інфляція становила десь 16%", - зазначив Каллаур.

"Є всі підстави вважати, що наші оцінки будуть по нижній межі, десь 15-16%, - додав глава НББ. - Наша економіка адаптувалася до цих макроекономічних коректувань і це вселяє впевненість у стабільних цінових умовах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: