"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС викрила махінації з кредитними коштами на суму понад 1,1 мільярда

Субота, 30 травня 2015, 16:27

Державна фіскальна служба викрила махінації з кредитними коштами на суму понад 1,1 мільярда гривень.

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

"У ході дослідження фінансово-економічної діяльності одного з підприємств Вінничини, підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Вінницькій області встановлено отримання зазначеним підприємством банківського кредиту на суму понад 1,1 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, під час слідства з`ясувалось, що у якості застави, банк отримав  майнові права на нафтопродукти, які були ніби-то поставлені позичальнику двома підприємствами Дніпропетровської області.

Реклама:

"Однак, при перевірці фінансової звітності постачальників, оперативники ДФС виявили відсутність на їх балансі жодних необоротних активів, виробничих запасів чи готової продукції. Крім того,  підприємства не були зареєстровані платниками податку на додану вартість", - йдеться у повідомленні.

"Тобто підприємства-постачальники є "фіктивними", а поставка товару, який передано банку у заставу, не відбувалась", - повідомляє ДФС.

Як наголошується, за результатами розгляду зазначених матеріалів до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!