"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Технічні переговори щодо імплементації ЗВТ відбудуться 4-5 червня у Брюселі

Субота, 30 травня 2015, 11:06

Черговий раунд технічних тристоронніх переговорів між ЄС, Росією і Україною з питання імплементації угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС відбудуться 4-5 червня.

Про це сказав прес-секретар Єврокомісії з питань торгівлі Даніель Розаріо, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Розаріо, зустріч експертів відбудеться в Брюсселі.

"Так співпало, що 2-4 червня в Москві перебуватиме група чиновників Єврокомісії, яка буде проводити переговори з питань двосторонньої торгівлі. Тільки про те, що називається торговими подразниками, нічого, що було б пов'язано з санкціями або з нашими суперечками в рамках Світової організації торгівлі", - сказав представник Єврокомісії.

Реклама:

Він також зазначив, що за результатами консультацій не очікується ніяких офіційних повідомлень і нагадав, що відповідно до домовленостей міністра економічного розвитку і торгівлі Росії Олексія Улюкаєва,глави МЗС України Павла Клімкіна та комісара ЄС з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем, експерти мають підготувати свої пропозиції до кінця липня, після чого відбудеться ще одна зустріч на міністерському рівні.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ вже не заперечує проти імплементації ЗВТ з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія конкретизувала свої вимоги щодо ЗВТ між Україною та ЄС, проте мова про відтермінування імплементації угоди не йде.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!