"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ розслідує факт розкрадання "Укртранснафтопродуктом" нафти Курченка

П'ятниця, 29 травня 2015, 17:35

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання нафти службовими особами ДП "Укртранснафтопродукт".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Служба безпеки задокументувала низку порушень з боку службових осіб "Укртранснафтопродукту" при реалізації нафтопродуктів, які є речовими доказами у декількох кримінальних провадженнях. Рішеннями судів накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вказане пальне зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтоперевальному комплексі, Васильківській нафтобазі та реалізовується службовими особами державного підприємства з жовтня 2014 року.

Реклама:

"Усі матеріали перевірки скеровано до Генеральної прокуратури України для прийняття процесуального рішення", - повідомляє прес-служба.

"За результатами розгляду наданих документів, 22 травня 2015 року ГПУ відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У п’ятницю 22 травня "Українська правда" опублікувала розслідування "Як заробити на вкраденому. Історія конфіскованих нафтопродуктів Курченка".

У ній розповідалося про те, як державне підприємство "Укртранснафтопродукт" реалізувало конфісковані нафтопродукти Курченка приватній компанії "Укройлпродукт" за заниженою ціною.

Компанія належить бізнесмену Сергію Тищенку - близькому знайомому голови парламентського комітету із питань безпеки і оборони Сергія Пашинського.

При цьому керівник "Укртранснафтопродукту" Володимир Гаврилов, який вважається підконтрольним Тищенку, написав УП лист, у якому заперечує всі звинувачення.

Тищенко вважається близьким до депутата Верховної Ради від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Сам він також заперечує свою причетність до цієї справи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: