Усунути підконтрольного Коломойському керівника "Укрнафти" можуть в липні

П'ятниця, 29 травня 2015, 15:43

Загальні збори акціонерів "Укрнафти", на порядок денний яких винесене питання про зміну голови та одного з членів правління компанії, можуть бути призначені на 22 липня.

Про це йдеться у затверджених міністром енергетики Володимиром Демчишиним проектах рішень порядку денному засідання Наглядової ради, яке проходить у п'ятницю. Відповідні документи є у розпорядженні "Української правди".

Клацніть для збільшення 
 Клацніть для збільшення

При цьому зміна решти членів правління, лояльних до олігарха Ігоря Коломойського, у цих проектах не передбачена.

Також у порядок денний майбутнього зібрання акціонерів внесені питання про звітність "Укрнафти" за 2014 рік, звіт Ревізійної комісії, зміна членів Наглядової ради, а також визначення дати виплат дивідендів, які вже протягом тривалого часу блокує нинішнє керівництво компанії.

Реклама:

Як відомо, "Укрнафта" наразі керується менеджментом Коломойського, головою правління є Пітер Ванхеке.

"Укрнафта" також відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів, які набігли за три роки. Кінцевий термін цієї виплати сплив ще 10 квітня. Свою відмову від виплати дивідендів компанія пояснює тим, що "Нафтогаз" у 2008 році вилучив у "Укрнафти" газу на 2,6 мільярда гривень і досі за нього не розрахувався. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Як відомо, у вівторок підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському менеджмент "Укрнафти" всупереч вимогам закону не дозволив ревізійній комісії розпочати перевірку фінансово-господарської діяльності компанії.

Держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!