"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитори запропонували Україні відстрочити борги до 2025 року

П'ятниця, 29 травня 2015, 15:32

Комітет приватних кредиторів України запропонував Києву реструктурувати борг через обмін на нові папери з термінами погашення до 2025 року.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерело.

Як відзначає джерело видання, група кредиторів що володіє близько 8,9 млрд доларів українського боргу направила таку пропозицію ще 9 травня, але вона не влаштувала Міністерство фінансів України, яке наполягає на тому, що реструктуризація повинна включати списання номінальної вартості облігацій.

Кредитори пропонують розпочати погашення українських боргів з 2019 року. Кредитори стверджують, що план відповідає пакету рятувальних заходів МВФ, пише видання.

Реклама:

Продовження термінів погашення облігацій дозволить Україні заощадити 15,8 млрд доларів до кінця 2018 року, стверджує джерело.

Як повідомлялося, у четвер президент Петро Порошенко підписав прийняті 19 травня закони, якими Кабінету міністрів дозволяється не платити зовнішні борги приватним кредиторам.

Нагадаємо, Міжнародний Валютний Фонд продовжує наголошувати на необхідності для України успішно завершити переговори з кредиторами по реструктуризації державного боргу.

Як відомо, місія МВФ щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF працює в Києві з 12 травня. У разі успіху переговорів рішення ради директорів фонду про виділення другого транша очікується до кінця червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!