В Американській торговельній палаті заявили про покращення бізнес-клімату в Україні

П'ятниця, 29 травня 2015, 12:48

Бізнес-клімат в Україні покращився, що свідчить про реальні зміни в країні.

Про це заявив під час 8-го Київського безпекового форуму президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, повідомляє "Укрінформ".

"Я б хотів сказати про позитивні тенденції. Те, що відбулося за останні півроку у бізнесі, надзвичайно важливо, оскільки це дало можливість уявити усьому світу, що в Україні таки відбуваються зміни", - наголосив Гундер.

Як один з головних прикладів покращення бізнес-клімату він навів впровадження технології 3G в Україні. "Бізнес-спільнота говорить, що це - найпозитивніший тендер в українській історії", - зазначив Гундер.

Реклама:

Водночас він вказав на те, що процес реформ триває і він не може бути швидкий. "Ми розуміємо, що це не спринт, а марафон. У деяких випадках це просто така спортивна ходьба", - сказав президент Американської торговельної палати.

За його словами, закордонні інвестори сприймають Україну, перш за все, як "країну, яка знаходиться у стані війни, однак понад 90% іноземних бізнесменів продовжують працювати в Україні".

На переконання Гундера, як тільки Україна вирішить свої проблеми у сфері безпеки, бізнес ринеться у країну.

При цьому він наголосив на важливості боротьби з корупцією, де головним фактором має стати невідворотність покарання. "Корупція ще залишається. Невідворотність покарання - дуже важливий принцип, який ми не завжди бачимо. Якщо це буде втілюватися, то тоді можна буде сміливо говорити, що цей уряд реально бореться з корупцією", - сказав Гундер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!