"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський рубль відкрив торги падінням

П'ятниця, 29 травня 2015, 11:04

Рубль почав біржові торги п'ятниці зниженням до долара і євро на тлі втрати інтересу до ризикових активів гравцями, які очікували, серед іншого, пояснень Центробанку щодо скорочення обсягу покупок валюти.

Про це пише Рейтер.

Банк Росії скоротив 27 травня до 150 мільйонів доларів обсяг щоденних покупок валюти, тоді як раніше купував по 200 мільйонів доларів.

До 10.30 за московським часом валюта США розрахунками "завтра" на торгах Московської біржі була поблизу позначки 53,06 рубля, на 0,9 відсотка вище попереднього біржового закриття.

Реклама:

Євро на початку сесії виріс на 0,85 відсотка до рівня 58,06.

Російський ринок подолав останні податкові виплати травня без значного зростання рублевих ставок, і учасники ринку не поспішають фіксувати вартість фондування в очікуванні подальшого зниження ставок ЦБ на засіданні 15 червня, пишуть аналітики Росбанка.

На тлі зниження інтересу іноземних інвесторів щодо російського ринку рубль в четвер продовжив втрачати у вартості, протягом дня на мінімумі досягнувши рівня 53 проти долара.

Вечірнє відновлення цін на нафту до позначки 63 долара за барель після виходу позитивної статистики щодо запасів у США дозволило рублю повернути частину втрат і завершити день на рівні 52,7 рубля за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!