"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Місія МВФ поїде з України наприкінці цього тижня

Середа, 27 травня 2015, 17:37

Оціночна місія ключового кредитора країни - Міжнародного валютного фонду, яка працює в Києві з 12 травня, залишить Україну до кінця тижня.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Ми з ними вже два тижні працюємо, і вони планують виїхати наприкінці місяця - 29 або 30", - сказала вона.

При цьому Яресько зазначила, що дата засідання Ради директорів Фонду, який повинен розглянути доповідь оціночної місії, поки що не визначена. "У нас є поки що набір попередніх заходів, які ми повинні виконати до того, як вони призначать дату засідання", - сказала міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, 12 травня в Україну прибула місія МВФ, яка, як очікується, сформує доповідь про економічний стан України та виконання країною Меморандуму про співпрацю в частині фінансової стабілізації та проведення переговорів про реструктуризацію частини боргу. Доповідь буде представлено на засіданні Ради директорів МВФ, яка у свою чергу ухвалить рішення щодо виділення нашій країні другого кредитного траншу в обсягу 1,7 млрд доларів.

Перший транш Україна отримала одразу після схвалення програми - в березні. Його розмір становив 5 млрд доларів. Засідання Ради відбудеться орієнтовно наприкінці червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!