"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фідобанк збільшує статутний капітал на 12,6%

Середа, 27 травня 2015, 16:17

Фідобанк (Київ) збільшує статутний капітал на 291,645 млн гривень, або на 12,6%, - до 2,608 млрд гривень шляхом додаткового випуску акцій.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі банку в середу.

Як зазначається, відповідне рішення прийняли акціонери банку на загальних зборах 26 травня. За словами представника прес-служби, банк проведе приватне розміщення акцій.

"Реалізація стратегічних цілей банку з розвитку в поточних умовах ринку вимагає підвищеного запасу міцності. Збільшення статутного капіталу посилить позицію Фідобанку, забезпечить подальше зростання бізнесу", - процитували в прес-службі власника і голову правління Фідобанку Олександра Адаріча.

Реклама:

Як зазначив представник прес-служби, нарощування статутного капіталу Фідобанку є одним із заходів в рамках розробленого і реалізованого плану з мінімізації ризиків і підвищення стійкості фінустанови.

План банку включає комплекс заходів, спрямованих на поліпшення якості активів, підвищення комісійних доходів і скорочення витрат, зниження концентрації в структурі активів і пасивів, підтримання високої ліквідності і платоспроможності.

У прес-службі також повідомили, що, крім того, Фідобанк розгляне можливість додаткового збільшення статутного капіталу до кінця поточного року.

Фідобанк (раніше - СЕБ Банк, банк "Ажіо") створений в 1991 році. Найбільшими його акціонерами на 1 квітня 2015 року були ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс Аналіт Сервіс" (79,9697%) і Ignаce Marketing Limited (20%), власником яких є Олександр Адаріч.

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 квітня 2015 року Фідобанк займав 20 місце (10,277 млрд гривень) серед 133 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: