"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото дешевшає через прогноз підвищення ставок ФРС

Середа, 27 травня 2015, 16:01

Ціни на золото знижуються за рахунок очікувань учасників ринку, що ФРС незабаром підвищить процентні ставки.

Про це пише Reuters.

Золото торгувалося по 1.184,66 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.186,55 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в червні подешевшали на 2,5 долара до 1.184,4 долара за унцію.

У вівторок спотова ціна знизилася на 1,7% за рахунок поліпшення економічної статистики США, яка може прискорити підвищення ставок ФРС.

Реклама:

"Спекулянти діють на підставі того, що хороші новини про американську економіку, від яких залежить підвищення ставок, несприятливі для золота і навпаки", - сказав аналітик LBBW Торстен Прётель.

Голова ФРС Джанет Йеллен сказала, що центробанк готовий підняти ставки цього року і термін першого підвищення залежить від економічної статистики.

Зниження ціни у вівторок не сприяло зростанню попиту на золото в Азії, повідомляють дилери.

"Після вчорашнього падіння ми очікували підвищеного інтересу в Азії під час сьогоднішньої сесії, але, крім незначної підтримки завдяки Китаю, інтерес був невеликий", - йдеться у звіті MKS.

Срібло торгувалося по 16,73 долара за унцію в порівнянні з 16,71 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 1.118,50 долара проти 1.123,00 долара, і паладій - 777,50 долара проти 777,00 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: