"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До кінця літа курс долара буде нижчим 24 гривень®

Середа, 27 травня 2015, 10:43

До кінця літа курс долара буде нижчим 24 гривень, прогнозують експерти.

Щомісяця валютний ринок України змінюється в кращий бік. В першу чергу, це помітно по різниці курсу долара на міжбанку та готівковому ринку, яка знизилася до однієї гривні, за курсом долара. Цьому сприяло зростання продажів іноземної валюти з боку населення, яке в рази перевищує обсяг покупок. Так, за даними НБУ за підсумками квітня було продано 238 млн. доларів і куплено 32 млн. доларів.

 Сергій Румянцев

"Проте, ми бачимо, що за останні кілька дні долар виріс. Ймовірно, це пов'язано із загальною тенденцією зміцнення долара США проти основних світових валют. Офіційний курс долара підвищився до позначки 21,42 гривні, що на 3,6% вище ніж було в п'ятницю", - коментує Сергій Румянцев, керівник відділу фінансових інструментів компанії "Майстер Брок".

На "Українській біржі" ф'ючерсний контракт на долар - гривню, так само знижується. "З початку місяця долар подешевшав на 5,3%. Це пов'язано зі специфікою обертання контрактів на "Українській біржі". Їх ціна буде поступово наближаються до рівня міжбанку, поки повністю не зрівняється 15 червня 2015 року", - пояснює експерт.

Реклама:

Влітку зміцнення долара може прискоритися. Нагадаємо, що в червні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб починає виплати вкладникам "Дельта Банку", "Надра Банку" та інших. Відповідно, в економіці може різко вирости обсяг гривні, який можуть направити на покупку валюти. Стримувати зростання долара допоможуть два фактори: стабільність гривні в останні місяці і регіональні вибори, які будуть восени.

"Якщо не буде нової хвилі активізації конфлікту на Донбасі, то ми очікуємо збереження ціни долара до кінця літа нижче 24 гривень. Донбас залишається єдиним ризиком економіки, - говорить Сергій Румянцев. - Якщо ви хочете заробити на поточному зростанні курсу долара, ми рекомендуємо на 10% від власного капіталу купити контракт на долар - гривню. Така позиція дозволить додатково заробити 10-15% від вашого основного капітал за 2-3 місяці".

Дізнатися більше про те, як ефективно управляти своїми фінансами, можна, замовивши навчальну брошуру або безкоштовну консультацію брокера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!