"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд затвердив порядок здешевлення кредитів для АПК

Середа, 27 травня 2015, 10:27

Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі по здешевленню кредитів.

Про це йдеться у постанові Кабміну №300.

Згідно із постановою, головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство аграрної політики України.

Документ передбачає, що компенсація надається на конкурсній основі за укладеними договорами за умови, що сума відсотків за користування кредитами не перевищує в національній валюті 30% річних.

Реклама:

"Компенсація надається за кредитами, залученими у минулому та поточному роках, відсотки за користування якими нараховані та сплачені у поточному році у розмірі 50% облікової ставки НБУ", - йдеться в документі.

Крім того, для отримання компенсації надаються переваги позичальникам, чий річний дохід за останній рік склав менше 10 млн грн, а також позичальникам, які вирощують і розводять велику рогату худобу.

Як зазначається, компенсація не надається позичальникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство, яких визнано банкрутами, що перебувають на стадії ліквідації або мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соцстрахування, що підтверджується відповідними органами державної фіскальної служби, Пенсійного фонду та фондів загальнообов’язкового державного соцстрахування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: