Абромавічус хоче прив'язати зарплати керівників держпідприємств до показників діяльності

Понеділок, 25 травня 2015, 20:46

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус пропонує надати можливість органам управління державними підприємствами встановлювати рівні заробітних плат, наближені до ринкових і тісно пов’язані з показниками ефективності діяльності підприємства.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Наприклад, керівники отримуватимуть бонуси лише в разі збільшення доходу, ефективності використання ресурсів підприємств, а також покращення інших конкретних показників діяльності підприємств", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, разом із підвищенням прозорості діяльності держпідприємств шляхом упровадження вимог щодо обов’язкових незалежних аудитів, запропоновані зміни дозволять позбутися корупції у держпідприємствах і залучити висококваліфікованих керівників із приватного сектору до управління державними підприємствами.

Реклама:

"Запропоновані зміни є надзвичайно важливими для реформи економіки України і водночас досить важкими з політичної та економічної точок зору, зважаючи на поточний економічний стан держави", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що без запровадження цих змін уся реформа сектору державних підприємств не матиме жодного сенсу.

"Для отримання помітного позитивного ефекту для економіки України потрібна глибинна реформа держпідприємств на усіх рівнях з метою виведення їх на світові стандарти ефективності й прозорості, а головне - прибутковості та збільшення надходжень у бюджет за рахунок податків і дивідендів", - зазначається у повідомленні Мінекономіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: