UniCredit Bank обурюється методами роботи СБУ

Понеділок, 25 травня 2015, 19:02

UniCredit Bank обурений методами роботи Служби безпеки України, чиї співробітники провели обшук і вилучили документи щодо деяких клієнтів і партнерів банку, блокувавши роботу відділень, хоча банк надавав усю необхідну інформацію у встановлені терміни.

Про це заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Банк надав усю інформацію, максимально сприяючи слідству... Проте співробітники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників тощо", - сказала вона.

Савощенко нагадала, що два роки тому в банку був аналогічний негативний досвід, коли проводилися обшуки в офісах банку за рішенням донецького суду й операційна діяльність була практично заблокована.

Реклама:

"До сьогодні ми були впевнені, що такі методи роботи вже ніколи не використовуватимуть у нашій країні", - заявила Савощенко.

Вона наголосила, що UniCredit Bank як законослухняний учасник ринку завжди надає таку інформацію щодо рішень суду у встановлені терміни, тому не було потреби вдаватися до обшуку.

Наразі всі відділення банку працюють, зазначила заступник голови правління.

"До роботи банку в СБУ жодних претензій немає. Ми європейський комерційний банк і працюємо цілком у законодавчому полі", - наголосила Савощенко.

Як повідомлялося, Головне управління СБУ провело обшук і вилучило документи в UniCredit Bank, посилаючись на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею "Фінансування тероризму".

У СБУ зазначили, що провадять слідчі дії в офісі UniCredit Bank - ПАТ "Укрсоцбанк" у Києві для зупинки можливих операцій, спрямованих на фінансування тероризму з боку окремих юридичних і фізичних осіб, а до самого банку у спецслужби претензій немає.

За даними служби, слідчі дії провадять "для зупинки можливих фінансових операцій, спрямованих на фінансування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

У вересні 2013 року Укрсоцбанк став об'єктом обшуку Відділу боротьби з економічними злочинами Донецької області на підставі рішення суду Ленінського району міста Донецка з метою вилучення документів і комп'ютерної техніки, названої у списку постанови на вилучення та пов'язаних з одним конкретним клієнтом банку, - ПрАТ "ІСА Прайм Девелопментс".

Банк висловив готовність надати всі документи на запит та інформацію, проте співробітники правоохоронних органів стали здійснювати активний огляд і вилучення документів і комп'ютерів з усіх приміщень центрального офісу банку в Києві на вул. Ковпака, 29 і офісу на вул. Димитрова, 3, зокрема тих, які поза фіксованим списком.

"Такі дії з боку правоохоронних органів призвели до порушення операційної діяльності банку, обслуговування клієнтів", - зазначав тоді Укрсоцбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!