Мін'юст розповів про перші результати роботи реєстру підприємств-банкрутів

Понеділок, 25 травня 2015, 18:34

Міністерство юстиції забезпечило відкритий доступ до Єдиного державного реєстру підприємств, відносно яких порушено провадження у справах про банкрутство.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Антон Янчук на брифінгу в понеділок, передає пресс-служба Кабінету міністрів.

"Відтепер будь-яка фізична чи юридична особа може скористатися цим електронним сервісом, щоб оперативно і безкоштовно отримати відповідну інформацію", - повідомив Янчук.

За його словами, раніше таку інформаційну довідку могла отримати юридична або фізична особа-підприємець про себе шляхом звернення з письмовим запитом до територіального управління юстиції.

Реклама:

"Для цього вона змушена була чекати на відповідь упродовж п’яти робочих днів з дня звернення. Це трата робочого часу, засобів виробництва, бюджетних коштів, а головне - присутні великі корупційні ризики", - сказав він.

Янчук зазначив, що такі документи потрібні зазвичай тим юридичним особам, які планують брати участь у будь-яких видах державних закупівель, а також для надання відповідних документів до банків, щоб підтвердити, що особа не перебуває в процедурі банкрутства.

"Зараз таку інформацію може отримати особа відносно себе, або за відповідною довідкою може звернутися її контрагент, будь-який банк, організатор державних закупівель чи будь-яка інша зацікавлена особа - вони абсолютно вільно можуть зайти на сайт Мін'юсту, пройти процедуру реєстрації і оперативно та безкоштовно отримати потрібну інформацію", - повідомив він.

Заступник міністра юстиції пояснив, що інформація виводиться на екран у формі довідки, яка може бути роздрукована. "Це чергове, але не останнє нововведення. Зараз система повністю функціонує", - наголосив Янчук.

Він додав: хоча система функціонує не більше двох тижнів - відповідний наказ Міністерства юстиції набрав чинності 15 травня - уже здійснено успішно понад 4 тисяч запитів про отримання цих довідок.

"У той час, коли минулого року в цілому за отриманням паперових довідок звернулося близько 100 тисяч осіб", - підсумував Янчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: