"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проект Генплану Києва-2025 незабаром виставлять на повторне обговорення

Понеділок, 25 травня 2015, 16:35

Київська влада планує найближчим часом виставити на повторне відкрите обговорення розроблюваний новий проект Генерального плану Києва до 2025 року.

Про це повідомив голова департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергій Целовальник у Києві в понеділок після підписання київською владою та представниками бізнесу меморандуму про співпрацю щодо реалізації соціального проекту "Зробимо разом".

"Я думаю, що ми найближчим часом виставимо ще раз на відкрите обговорення цей проект Генерального плану і запропонуємо його як платформу для того, щоб депутати і кандидати в депутати могли на основі Генерального плану показати свої програми, що конкретно вони пропонують поліпшити", - сказав він.

За словами Целовальника, на сьогодні департамент містобудування та архітектури КМДА продовжує співпрацю з Міністерством культури щодо питань про історичні ареали столиці, передбачені Генпланом Києва-2025.

Реклама:

"Нині в Національній спілці архітекторів розглядають проект Генерального плану експертно, як фахівці, і висловлять свою думку. Ми вже внесли достатню кількість уточнень і змін", - додав він.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2014 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з огляду на значну кількість зауважень із професійного погляду та критику громадськості ухвалили рішення перенести подальше обговорення проекту нового Генплану Києва-2025 на майданчик Національної спілки архітекторів України.

За словами начальника комунальної організації "Інститут Генерального плану Києва", що виступає генеральним підрядником у рамках реалізації проекту, Сергія Броневицького, вартість розроблення проекту Генплану Києва-2025 становить 20 млн гривень.

Станом на жовтень 2013 року Броневицький оцінював вартість реалізації заходів щодо розвитку столиці у рамках проекту Генплану Києва в наступні 15-20 років загалом у близько 500 млрд гривень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!