"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова розповіли, що робитимуть у разі дефіциту вугілля

Понеділок, 25 травня 2015, 15:34

Найбільший в Україні металургійний холдинг "Метінвест" має намір у разі дефіциту коксівного вугілля і коксу під виробничі програми його металургійних підприємств закуповувати відсутні обсяги по імпорту або у сторонніх організацій в Україні.

Про це повідомив гендиректор ТОВ "Метінвест Холдинг" Юрій Риженков в ході прес-туру по метпідприємствам холдингу в Маріуполі, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що в 2014 році необхідні обсяги закуповувалися з Китаю. "Цього року ми імпортуємо з Російської Федерації", - сказав він.

При цьому Риженков повідомив про значні проблеми з доставкою коксівного вугілля з ПАТ "Укркраснодонуголь", яке входить в "Метінвест Холдинг", але перебуває на непідконтрольній Україні території.

Реклама:

"Заміну необхідного вугілля ми здійснюємо імпортом з РФ, а також по морю, зокрема, з США", - сказав гендиректор.

При цьому він зазначив, що компанія буде робити зусилля для відновлення роботи Авдіївського косохімзаводу, зупиненого через обстріл бойовиками в суботу.

Основними акціонерами групи "Метінвест" є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" бізнесмена Ріната Ахметова (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" народного депутата Вадима Новинського (Київ, 23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: