Яценюк просить АМКУ за 3 місяці розібратися з резонансними справами

Понеділок, 25 травня 2015, 15:13

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив нове керівництво Антимонопольного комітету протягом трьох місяців закінчити розслідування кількох резонансних справ для міжнародних інвесторів.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Для того, щоб мати міцний ґрунт під ногами, щодо цих найбільш чутливих справ провести технічні консультації з Єврокомісією. Вони дадуть, можливо, свою неформальну позицію – це правильне розслідування або неправильне, воно відповідає європейським стандартам або не відповідає", - сказав він.

За словами Яценюка, завершення цих чутливих для міжнародних інвесторів справ, дозволить Антимонопольному комітетові бути незалежним у будь-якому іншому розслідуванні, яке він почне.

Реклама:

Яценюк доручив керівництву Антимонопольного комітету зустрітися з керівництвом українських бізнес-асоціацій, американської асоціації підприємців і європейської бізнес-асоціації і обговорити прозоре і чесне завершення розслідування, яке зараз проводить Антимонопольний комітет.

"Треба менше говорити, а довести розслідування до кінця, щоб переконати, що у нас є нова антимонопольна політика разом із новим головою Антимонопольного комітету",  - сказав він.

Прем'єр також просить від нового глави Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва максимуму зусиль у справі "Газпрому"

"Прошу голову Антимонопольного комітету разом із нашими європейськими партнерами докласти максимум зусиль для залучення "Газпрому "(до відповідальності) за зловживання монопольним становищем на українському ринку", - сказав Яценюк.

Прем'єр нагадав, що сума штрафу може досягати до 10% від загального обсягу виторгу, отриманого "Газпромом" на українській території.

Як відомо, Кабінет міністрів 22 квітня 2015 року прийняв розпорядження, згідно з яким звернувся до АМКУ з приводу порушень ВАТ "Газпром" законодавства про захист економічної конкуренції.

Яценюк також заявив, що Київ планує звернутися до Європейського Союзу з тим, щоб спільно проводити розслідування факту монополії "Газпрому" на ринках як ЄС, так і України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!