Кабмін вимагає від АМКУ розібратися з "Газпромом"

Понеділок, 25 травня 2015, 14:13

Кабмін звернувся до Антимонопольного комітету з клопотанням про початок антимонопольного розслідування проти російського газового монополіста компанії "Газпром".

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи нового главу АМКУ Юрія Терентьєва, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я побачив офіційне повідомлення про початок цього розслідування. Нагадаю, що таке ж розслідування проводить Європейська комісія проти російської компанії Газпром", - сказав Яценюк.

Він звернувся до голови АМКУ Терентьєва і зажадав "разом з нашими європейськими партнерами докласти максимум зусиль для притягнення до відповідальності російського газового монополіста за зловживання своїм монопольним становищем на українському ринку".

Реклама:

За його словами, загальна сума штрафу може досягти 10% від загального обсягу виручки, яку "Газпром" отримав на українській території.

"І це надважливе завдання, в тому числі і з енергетичної незалежності України, щоб ринок торгівлі енергоносіями був демонополізованим", - зазначив Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!