YouTube запропонує купувати товари через рекламу в роликах

Неділя, 24 травня 2015, 12:03

Відеохостинг YouTube запустить функцію TrueView, що дозволяє отримувати інформацію про товар і робити покупки через посилання в рекламі, яка демонструється в роликах.

Про це повідомляється в блозі компанії.

Опція буде доступна на смартфонах, планшетах і настільних комп'ютерах. Її запуск планується здійснити в найближчі місяці.

Нововведення, як наголошується, дозволить рекламодавцям просувати свій продукт конкретному споживачеві, а також надавати зручні інструменти для його придбання. Бренди, які взяли участь у тестуванні, відзначили ефективність подібної моделі, повідомляють менеджери сервісу.

Реклама:

15 травня The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела повідомила, що Google, якій належить найбільший у світі відеохостинг, буде показувати кнопку "Купити" прямо на сторінці пошукової видачі у разі використання мобільних пристроїв.

Кнопка буде перенаправляти на спеціальну сторінку в Google, де можна буде вибрати параметри покупки і спосіб доставки. Все це свідчить про те, що інтернет-гігант має намір конкурувати з такими компаніями по онлайн-ритейлу, як Amazon і eBay.

YouTube був запущений в 2005 році. З 2006 року сервіс належить Google. У 2013 році місячна аудиторія сайту перевищила позначкув мільярд осіб. У загальній складності кожен місяць користувачі YouTube переглядають більше шести мільярдів годин відео.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: