"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв залякує Україну жорсткою позицією за мораторій на виплату боргів

Субота, 23 травня 2015, 13:27

Москва готова зайняти жорстку позицію, якщо Київ прийме рішення не розплачуватися за  боргами.

Про це заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу з Сергієм Брильовим".

"Остання заява дуже суперечлива, яку зробила Верховна Рада і уряд України. Начебто, вони говорять про приватні запозичення, але, в той же час, натякають на те, що вони не збираються гасити борги уряду Януковича", - сказав Медведєв.

Так він відповів на запитання про рішення Києва оголосити мораторій на виплату держборгу.

Реклама:

Прем'єр РФ підкреслив: "Це виглядає практично, як відмова більшовиків платити за боргами царського уряду".

"Якщо це дійсно буде таким чином оформлено, це, безумовно, дефолт України, це, безумовно, вплине на процес їх домовленості з Міжнародним валютним фондом. Ми займемо максимально жорстку позицію в цьому випадку і будемо відстоювати наші національні інтереси", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект, який надає Кабміну право за необхідності оголошувати мораторій на виплату зовнішніх боргів. Це стосується і російських облігацій на 3 мільярди доларів.

Як повідомлялося, екс-президент України Віктор Янукович у грудні 2013 року домовився, що Росія надасть Україні 15 млрд доларів кредиту. До своєї втечі з України Янукович і його уряд встигли отримати від Москви 3 млрд доларів.

19 травня 2015 року Верховна Рада надала Кабінету міністрів право запроваджувати мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам, обмеживши термін прийняття такого рішення 1 липня 2016 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: