"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ квапить з переговорами про реструктуризацію боргу України

П'ятниця, 22 травня 2015, 15:31

Міжнародний валютний фонд закликав Україну та її кредиторів "швидше продовжити" переговори про реструктуризацію 23 млрд боргу.

Про це заявив прес-секретар МВФ у письмовому коментарі Bloomberg, передає "Дзеркало тижня".

"Українська влада проводила дискусії з власниками облігацій, але ці дискусії повинні швидко відновитися, щоб досягти відповідних цілей у відповідності з тими трьома, які вказані у підтримуваній Фондом програмі", - заявив прес-секретар МВФ.

Раніше Україна і МВФ домовилися, що перш ніж Фонд видасть новий транш кредиту, Київ в рамках реструктуризації боргу повинен домогтися виконання трьох пунктів: економії 15,3 млрд доларів протягом чотирьох років, скоротити відношення держборгу до ВВП, а також зменшити державні витрати бюджету.

Реклама:

На початку минулого тижня переговори України і кредиторів досягли точки кипіння після заяв обох сторін зі взаємними звинуваченнями в затягуванні реструктуризації.

Однак після того, як комітет кредиторів розкрив свій склад, а Кабмін отримав право вводити мораторій на виплати за зовнішнім боргом, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що бар'єр в переговорах з кредиторами подолана.

Глава Мінфіну дала зрозуміти, що процес реструктуризації боргу знаходиться на шляху до досягнення угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!