"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна очікує отримати перший транш від ЄС у червні

П'ятниця, 22 травня 2015, 14:14

Перший транш у рамках третьої програми макрофінансової допомоги ЄС може надійти в Україну в червні.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку України.

"Кошти третього пакета макрофінансової допомоги надходитимуть трьома траншами (два - по 600 млн євро у 2015 році, один - 600 млн євро у 2016 році)... Перший транш наша країна може отримати вже в другій половині червня 2015 року після ратифікації Радою договірних документів і затвердження радою директорів МВФ результатів першого перегляду програми розширеного фінансування EFF", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, однією з умов отримання другого транша є затвердження НБУ положення, що визначає критерії для операцій з пов'язаними особами.

Реклама:

Згідно з повідомленням, умовою отримання третього транша в частині реформування фінсектора є створення центрального кредитного реєстру з метою поліпшення оцінки банками кредитного ризику, зниження в середньостроковій перспективі частки проблемних кредитів.

"Виділення другого і третього траншів відбуватиметься не раніше, ніж через три місяці після виділення попереднього транша та у разі позитивного висновку Європейською Комісією визначених меморандумом заходів структурних реформ і задовільного виконання програми розширеного фінансування EFF з МВФ", - наголошується в повідомленні.

Як повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева, виконання Україною взятих на себе зобов'язань перед міжнародними інвесторами є стратегічним орієнтиром.

"Ми усвідомлюємо всі зобов'язання, взяті Україною перед міжнародними інвесторами. Всі вони тісно корелюють з тими завданнями, які ми поставили перед собою. Їх виконання для України - це стратегічний орієнтир", - сказала Гонтарева.

Як повідомлялося, Україна та Єврокоміся 22 травня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо третього пакета макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 1,8 млрд євро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!