Суд оштрафував компанію з орбіти Коломойського за змову на ринку палива

П'ятниця, 22 травня 2015, 13:21

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Антимонопольного комітету та оштрафував ТОВ "Авангард 10" на 136 тисяч грн.

Про це йдеться у рішенні від 6 травня, пишуть "Наші гроші".

Рік тому територіальне відділення АМКУ оштрафувало ТОВ "Авангард 10" за змову на ринку паливно-мастильних матеріалів на 68 тис грн.

Рішенням Харківського відділення АМКУ від 03.07.2014 року визнано, що ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "Татнєфть-АЗС-Україна", ПАТ "Укрнафта", ТОВ "Престиж 10", ТОВ "Авангард 10", підприємство з іноземними інвестиціями "Лукойл-Україна" та ПП "ОККО-Бізнес" і ПП "ОККО-Нафтопродукт" діяли схоже, підвищивши роздрібні ціни на високооктанові бензини.

Реклама:

Але протягом року ТОВ "Авангард 10" так і не виплатило штраф. У звязку з цим АМКУ нарахував порушнику ще 68 тис грн. пені. Суд позов повністю задовольнив.

ТОВ "Авангард 10" належить низці офшорних компаній з Віргінських островів, Белізу та Кіпру: компанія "Глевісс  Венчерз ЛТД", компанія "Греммел холдінгз ІНК", компанія "Далефорд Ессетс ЛТД", компанія "Еліт Сістемз ЛТД", "Сілвердейл Оверсіз ЛТД", "Глобал Чемікал Сервісес Лімітед", "Нолланда Консалтінг ЛТД", "Номберія Дівелопмент ЛТД", "Октамар лімітед", "Солар Лімітед", "Транссіа Трейдінг Лімітед".

Частина з цих офшорів є серед засновників ТОВ "Запоріжнафтопродуктгруп", ТОВ "Екфіла", ТОВ "Тех- Центр- Н", які розігрують тендери з компаніями з групи "Приват" впливу Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!