"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Реформа ринку таксі може наповнити бюджет до 2,5 мільярда

П'ятниця, 22 травня 2015, 10:02

Реформа ринку таксі може збільшити податкові надходження до бюджетів всіх рівнів у 60-70 разів - до 2-2,5 млрд. гривень на рік з нинішніх 30 млн гривен.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Києва, голова Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк.

 "Ринок таксі в Україні ми оцінюємо у 25 млрд. гривень. При цьому легально працюють близько 1% таксі. По факту, до бюджету вони сплачують лише 30 млн. гривень. Легалізація ринку дозволить збільшити надходження по єдиному податку на 600-800 млн гривень на рік, по єдиному соціальному внеску - до 1,4-1,7 млрд гривень. Сумарно це 2-2,5 млрд. гривень на рік", – відзначив Антонюк.

Голова Української таксомоторної асоціації відзначив, що сьогодні в Україні працюють близько 200 тисяч екіпажів таксі.

Реклама:

"Переважна більшість машин вже виробила свій ресурс і знаходяться в аварійному стані. Створюється суттєва загроза для безпеки пасажирів. Крім того, легальні таксі знаходяться у нерівних умовах у порівнянні з тіньовими перевізниками", - наголосив голова Української таксомоторної асоціації.

Антонюк відзначив, що Українська таксомоторна асоціація звернулась до парламенту, уряду, Національної ради реформ при Президентові України з пропозицією провести публічні зустрічі для обговорення реформи таксі.

"Реформа дозволить залучити в бюджет значні кошти. Суми у 2-2,5мільярди гривень було б достатньо для забезпечення ліками служби швидкої медичної допомоги протягом 14 років чи задоволення половини потреб Міноборони у закупці та ремонті військової техніки. При цьому реформа ринку таксі не вимагає будь-який витрат для держави", = відзначив Антонюк.

Як відомо, головою Ради Федерації роботодавців України є власник компаній Group DF Дмитро Фірташ.

Наразі він перебуває в Австрії. Правоохоронні органи США домагалися його екстрадиції. Утім Земельний суд Відня по кримінальних справах відмовив у запиті Мінюсту США про екстрадицію олігарха Дмитра Фірташа. 

Нагадаємо, 12 березня 2014 року поліція Австрії заарештувала Фірташа у Відню у зв'язку з розслідуванням Федеральним бюро розслідувань США справи про корупцію індійських чиновників при реалізації інвестиційного проекту в Індії в 2006 році, у якому Фірташ нібито брав участь.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: