"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's зберіг рейтинг "Метінвесту" Ахметова

П'ятниця, 22 травня 2015, 09:02

Непогашення гірничо-металургійним холдингом "Метінвест" 20 травня єврооблігацій на 114 млн доларів робить негативний вплив, однак не несе за собою негайних рейтингових дій.

Про це повідомило рейтингове агентство Moody's Investors Service у четвер.

Воно зазначило, що цей неплатіж був очікуваним у зв'язку з оголошеною "Метінвестом" раніше пропозицією власникам єврооблігацій про їх реструктуризацію у зв'язку з браком у компанії в даний час коштів для повного обслуговування боргів.

Moody's уточнює, що корпоративний рейтинг "Метінвесту" залишається на рівні "Caa3" з негативним прогнозом, рейтинг імовірності дефолту - "D-PD", що відображає триваючий дефолт компанії за її зобов'язаннями.

Реклама:

Агентство нагадує, що "Метінвест" скликає на 1 червня збори власників єврооблігацій з погашенням в 2015, 2017 і 2018 роках, випущених на загальну суму 1,2 млрд доларів.

Як відомо, на початку квітня агентство Moody's знизило рейтинг вірогідності дефолту холдингової компанії групи "Метінвест" з Caa3-PD до D-PD.

Нагадаємо, компанія "Метінвест", яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, одночасно з оголошенням фінансових результатів діяльності за минулий рік оголосила про дефолт за зобов'язаннями на 113 мільйонів доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: