Абромавичус обіцяє радикальну боротьбу з піратством

Четвер, 21 травня 2015, 15:11

Міністерство економічного розвитку і торгівлі в рамках підвищення ефективності боротьби з піратством і з метою поширення виключно легального програмного продукту має намір провести радикальну реформу сфери захисту прав інтелектуальної власності.

Про це сказав міністр економрозвитку Айварас Абромавичус у ході круглого стола в Києві, передає УНІАН.

Абромавичус підкреслив, що Україна не є найбільшою країною-піратом в світі, а відсоток легального програмного забезпечення, що використовується в нашій країні, є вкрай малим.

"Ситуація, що склалася у сфері інтелектуальної сфери в Україні, - це наслідок низького економічного розвитку, низької купівельної спроможності населення, але одночасно високоосвіченого суспільства", - сказав Абромавичус. - Якщо оцінювати за рівнем програмного забезпечення, лише 17% продукту в нашій країні - це легальний програмний продукт".

Реклама:

Абромавичус підкреслив, що піратство перешкоджає приходу інвестицій і технологій на ринок України.

"Ми бачимо, що питання захисту інтелектуальної власності є вкрай важливим. Ми також бачимо багато ініціатив у цій сфері, але системного підходу поки що немає", - зазначив глава Мінекономрозвитку.

"Зрозуміло, що наші зусилля мають результат. Торгове представництво США виключило нашу країну з переліку найбільших піратів - у так званому "Списку 301". Але потрібно рухатися вперед. Ми розуміємо, що зміни мають бути системними - як з боку правовласників контенту, дистриб'юторів, так і з боку держави", - додав він.

Міністр зазначив, що Мінекономрозвитку готове стати майданчиком для координації спільних дій по боротьбі з піратством.

"Ми готуємо комплексну реформу в сфері інтелектуальної власності. Будуть запропоновані радикальні заходи. Але ми хочемо дати цьому публічне обговорення", - сказав Абромавичус і додав, що Мінекономрозвитку буде прикладом боротьби з нелегальним продуктом за рахунок використання лише ліцензійних програм. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: