Під Києвом побудують сміттєпереробний завод за 40 мільйонів євро

Четвер, 21 травня 2015, 12:59

У Білоцерківському районі побудують сміттєпереробний завод вартістю 40 млн євро, який передбачає переробку твердих побутових і промислових відходів у біопаливо.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

Як зазначається, у Білоцерківській РДА був підписаний меморандум про співпрацю щодо будівництва заводу з компанією Emic-Steam.

"Підписання документа стало першим кроком у реалізації проекту з будівництва сміттєпереробного заводу. А це питання є одним із найбільш актуальних для району, оскільки міське звалище розраховане лише до 2019-2020 років", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Сміттєпереробний завод буде повністю оснащений німецьким автоматизованим обладнанням і дозволить створити 25-30 робочих місць, при цьому, згідно з повідомленням, будівництво та оснащення обладнанням обійдеться в 40 млн євро.

Як зазначив генеральний директор компанії Emic-Steam Олександр Коржов, цей завод стане першим проектом в Україні та на теренах СНД, а всього в світі таких підприємств налічується трохи більше 30.

"Підприємство передбачає повну утилізацію відходів, а його кінцевим продуктом буде альтернативне паливо", - цитує Коржова прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!