ЄЦБ збільшив фінансування банків Греції до 80,2 мільярда

Четвер, 21 травня 2015, 10:50

Європейський центробанк збільшив граничний обсяг фінансування грецьких банків в рамках програми екстреного надання ліквідності ще на 200 млн євро.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Це мінімальне підвищення ліміту з моменту початку останньої серії переговорів Греції з міжнародними кредиторами в лютому.

Рішення було ухвалене радою керуючих ЄЦБ в середу в ході дискусії, яка носила конфіденційний характер.

Реклама:

Сукупний обсяг фінансування ELA для Греції тепер становить 80,2 млн євро, збільшившись більш ніж на 20 млрд євро з лютого.

Фінансування банків в рамках програми ELA, ризики по якій несе уряд Греції, покликаний заповнити потреби фінкомпаній в грошових коштах на тлі відтоку коштів з депозитів у банках.

При цьому, за даними джерел, на засіданні ради керівників ЄЦБ в середу не було прийнято жодного рішення щодо того, щоб папери, надані банками як забезпечення при запозиченні у грецького ЦБ, враховувалися в цих угодах з більш високим дисконтом до ринкової ціни.

Як відомо, Афіни ведуть переговори з трійкою кредиторів, в яку входять Європейська комісія, ЄЦБ і МВФ, про отримання нового траншу фінансової допомоги.

Сторони зацікавлені в узгодженні реформ до кінця травня. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!