Іллічівський порт заперечує закупівлю пального з "подвійною переплатою"

Середа, 20 травня 2015, 18:11

У ДП "Іллічівський морський торговельний порт" стверджують, що інформація про придбання підприємством пального з "подвійний переплатою" не відповідає дійсності і є черговою провокацією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби порту.

"18 травня 2015 на сайті" Нашi грошi "була розміщена нібито аналітична стаття про результати тендерних закупівель палива ДП "Іллічівський морський торговельний порт", з явним натяком, що дискредитує керівництво порту, а також з певними висновками, що не мають відношення до реальності", - йдеться в повідомленні.

На підприємстві підтверджують, що 14 квітня 2015 за підсумками конкурсних торгів з ТОВ "Систем Інвест Трейдинг" був підписаний договір на закупівлю палива.

Реклама:

В "ІМТП" називають загальну суму контракту – 148,298 млн грн, у тому числі ПДВ 20%, що еквівалентно 6,368 млн доларів США за офіційним курсом НБУ на 24 березня 2015 року - в день розкриття пропозицій конкурсних торгів.

"Початок процедури проведення процедури закупівлі припадає на лютий 2015 року. Тоді в зв'язку з нестабільною ситуацією в Україні комітет з конкурсних торгів порту прийняв рішення про визначення порядку зміни ціни договору залежно від зміни курсу іноземної валюти", - зазначають в порту.

"Дане рішення обумовлене тим, що в разі значного коливання курсу гривні, ДП могло залишитися без договору на поставку палива і відповідно без палива, так як, повністю завантажені резервуари для зберігання палива забезпечують лише один місяць автономної роботи", - додають в "ІМТП" .

При цьому, для укладення нового договору, відповідно до вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель", необхідно як мінімум два місяці, підкреслюється в повідомленні.

Крім того, відзначають в "ІМТП", комітетом з конкурсних торгів було прийнято рішення, що при постачанні палива ціна повинна бути підтверджена довідкою відповідної державної установи.

Зокрема, це рішення мало обґрунтовуватися на даних курсу гривні до курсу долара США, встановленого НБУ, даних міжбанківського курсу і даних моніторингу цін на соціально значущі товари станом на 20 лютого 2015 року.

Фактично, заявляють у прес-службі, поставка за договором відбулася з 17 по 27 квітня 2015 на підставі заявки на поставку дизельного палива і бензину, за цінами, вказаними в листі ТОВ "Систем Інвест Трейдинг" і довідці ДП "Держзовнішінформ".

У повідомленні говориться, що дизельне пальне коштувало 22,47 тисячі гривень за тонну з ПДВ, бензин А-95 - 27,010 тисячі гривень за тонну з ПДВ. "Тобто, вартість дизельного палива, яке поставляється, на 40% менше ніж позначено в договорі, а вартість бензину А-95 - на 30%", - йдеться в повідомленні.

"Стаття, розміщена в мережі Інтернет про придбання палива з "подвійний переплатою", не відповідає дійсності і є черговою провокацією, спрямованою на дискредитацію керівництва порту", - зазначає прес-служба.

Як відомо, раніше ЕП з посиланням на "Наші гроші" повідомляла про те, що Іллічівський порт купив пального на 148 мільйонів з подвійною переплатою.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!