"Укртранснафта" поскаржилася в АМКУ на заводи Коломойського

Середа, 20 травня 2015, 17:09

ПАТ "Укртранснафта" відправила в Антимонопольний комітет заяву про узгоджені дії ПАТ НПК "Галичина",  ПАТ "Укртатнафта", і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", які пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським.

Про це свідчить документ, який оприлюднив на своїй сторінці в Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Як зазначається, у період з жовтня 2013 року по вересень 2014 року із системи магістральних нафтопроводів ПАТ "Укртранснафти" була витіснена належна товариству технологічна нафта загальною кількістю 628,4 тисяч тонн.

"У зв’язку з тим, що діючих власних резервуарних ємностей товариства виявилося недостатнім для зберігання усієї витісненої нафти на території України, між ПАТ "Укртранснафта" та ПАТ НПК "Галичина",  ПАТ "Укртатнафта", і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" були укладені договори", - йдеться у зверненні.

Реклама:

А ось і перші дієві кроки нового керівництва Укртранснафти щодо зменшення витрат. В АМКУ подано звернення щодо не обгрунтованоі вартості оренди резервуарів для зберігання державноі нафти.

Posted by Андрей Пасишник on 19 Май 2015 г.

У документі зазначається, що у резервуарах зазначених підприємств було розміщено 388,499 тисяч тонн належної товариству нафти.

Згідно з договорами вартість оренди резервуарів для зберігання нафти змінювалася наступним чином:

 

"З наведеної інформації є очевидним, що зміна вартості оренди резервуарів ПАТ НПК "Галичина",  ПАТ "Укртатнафта", і ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", котрі є окремими юридичними особами, відбувалася практично синхронно", - йдеться у документі.

У заяві зазначається, що економічна обґрунтованість розмірів орендних плат, встановлених зазначеними вище товариствами, щонайменше, викликає сумнів, оскільки всі резервуарні ємності є різними за технічними параметрами, технічним станом, місткістю, строками експлуатації.

"Також звертає на себе увагу і той факт, що на початковому етапі вказані підприємства погодилися на безкоштовне зберігання нафти у своїх резервуарних ємностях, однак, пізніше, скориставшись відсутністю у ПАТ "Укртранснафта" альтернативних варіантів розміщення своєї нафти у третіх осіб, практично одночасно встановили платне та однакове за розміром користування своїми резервуарами", - йдеться у документі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: