Рада бізнес-омбудсмена готова приймати скарги бізнесу

Середа, 20 травня 2015, 15:47

Рада бізнес-омбудсмена готова приймати скарги від бізнесменів.

Про це заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета на засіданні Кабінету міністрів 20 травня.

Він представив своїх заступників – Тетяну Коротко і Ярослава Григорчака, яких уряд має призначити 20 травня.

"Рада бізнес-омбудсмена готова приймати скарги від бізнесу на органи державної влади, підконтрольні державі компанії чи чиновників", - сказав Шемета

Реклама:

Він пообіцяв ретельний розгляд цих скарг і підготовку рекомендації державним органам чи компаніям на їх підставі, аби "бізнес-клімат в Україні покращився".

"Скарги можна буде подати через інтернет, через веб-сайт – і бізнес зможе це робити дуже просто, без особливих зусиль. Ми, звісно, будемо приймати скарги і в звичайній формі. Все зроблено так, щоб бізнесу було легко поскаржитися на будь-який державний орган, будь-яке державне підприємство або чиновника, і захистити свої інтереси", - заявив Шемета

"Ми будемо моні тирити виконання наших рекомендацій. Дуже вадливо, щоб рішення доводилися до кінця", - додав бізнес-омбудсмен.

Він також запевнив, що його офіс буде публічно звітувати перед суспільством у вигляді квартальних і річних звітів.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк перед виступом Шемети нагадав: "Ми домовилися з західними партнерами створити інституцію бізнес-омбудсмена, яка буде захищати інтереси бізнесу, отримувати скарги від підприємців на роботу органів державної влади і це людина, яка матиме безпосередній вплив на Кабінет міністрів і на всі органи державної влади, аби захистити підприємців і зняти додаткові бюрократичні обмеження, щоб до України приходив інвестор…" .

Міністр економіки Альварас Абромавичус сказав, що 18 травня збиралася наглядова рада офісу бізнес-омбудсмена, в яку входить міністр економіки, представники ЄБРР, представники громадськості – і там після декількох місяців обговорення обрали двох заступників бізнес-омбудсмена.

Він додав, що Альгірдас Шемета – двічі міністр фінансів Литви і колишній єврокомісар.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!