"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укроборонпром" звільняється від російських комплектуючих

Субота, 2 травня 2015, 13:31

Минулого року державний концерн "Укроборонпром" зміг замістити третину імпортних комплектуючих, необхідних для виробництва та ремонту в Україні бойової техніки, на вітчизняні.

Про це розповів генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов на нараді у Херсонській облдержадміністрації, передає "Укрінформ".

"Військова техніка, яка зараз вкрай необхідна нашій країні... завжди проектувалася у кооперації з підприємствами інших країн. Торік перед підприємствами "Укроборонпрому" виникло серйозне завдання - це проблематика імпортозаміщення. Понад 30 тисяч найменувань треба було якимось чином замістити. Завдяки роботі, яка була організована торік, 10 тисяч найменувань ми змогли освоїти на підприємствах, які входять до концерну "Укроборонпром", - розповів Романов.

За його словами, решту 20 тисяч "ми вимушені були купувати в інших країнах, вимушені були користуватися складськими залишками".

Реклама:

"На сьогодні ми справді знайшли вихід. Ми сьогодні звертаємось до представників бізнесу, до представників вітчизняних промислових підприємств будь-якої форми власності. Ми пропонуємо розмістити там замовлення на комплектуючі для підприємств оборонної промисловості України", - сказав гендиректор "Укроборонпрому".

Як відомо, основним постачальником комплектуючих, необхідних для виробництва та ремонту в Україні бойової техніки була Російська Федерація.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!