"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна чекає від ЄС чітких сигналів щодо безвізового режиму - Порошенко

Вівторок, 19 травня 2015, 17:36

Україна очікує від Європейського Союзу більш чіткіших сигналів для запровадження безвізового режиму та визнання перспектив її європейського майбутнього.

Про це сказав президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, повідомляє сайт глави держави.

Порошенко та Кемерон також скоординували позиції перед Самітом "Східного партнерства" у Ризі та домовились про двосторонню зустріч.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Президент наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості, зокрема відвела військову техніку, що було підтверджено ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, Єврокомісія у своєму звіті заявила, що зробить все від неї залежне, щоби підтримати Україну у виконанні рекомендацій, і прозвітує про прогрес до кінця 2015 року.

На саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Верховна Рада закликала держави-члени ЄС підтримати Україну в питанні безвізового режиму і назвати чіткі строки скасування віз.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!