"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія підвищила експорт нафти до максимуму 10 років

Вівторок, 19 травня 2015, 15:11

Найбільший у світі експортер нафти Саудівська Аравія в березні збільшила поставки до максимуму майже 10 років, прагнучи задовольнити несподівано високий світовий попит.

Про це пише Reuters.

Середньодобовий експорт піднявся до 7,898 мільйона барелів з 7,350 мільйона в лютому і 7,474 мільйона в січні, згідно з офіційною статистикою королівства.

Це було вищим показником з листопада 2005 року, коли Саудівська Аравія поставляла 7,962 мільйона барелів на добу, за даними міжнародної організації Спільна ініціатива зі збору даних про ринок нафти.

Реклама:

Міністр нафтової промисловості Алі аль-Наїмі раніше повідомив, що країна в березні добувала 10,3 мільйона барелів нафти на добу, намагаючись утримати частку світового ринку після різкого падіння цін.

У квітні Саудівська Аравія встановила рекорд видобутку - 10,308 мільйона барелів на добу, повідомило Рейтер джерело в галузі.

Внутрішній попит в країні зростає з приходом літа, коли підвищується споживання електроенергії для кондиціонерів. Крім цього, країна збільшує виробництво та експорт нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: