ДП "Артемсіль" збільшила обсяги експорту солі в ЄС

Вівторок, 19 травня 2015, 11:05

ДП "Артемсіль" за 4 місяці 2015 вдалося наростити обсяги експорту продукції в країни Європейського Союзу на 35%, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. 

Про це повідомляє "Агроперспектива".

Як зазначається, "Артемсіль" за 4 місяці 2015 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшило відвантаження своєї продукції в країни ЄС на 35%.

Значно збільшилися поставки солі для промислової переробки в Угорщину (на 68%), Польщу (на 51%) і Латвію (на 19%).

Реклама:

Так, вперше отримана заявка на відвантаження понад 1 000 вагонів солоного мінералу для споживачів Угорщини.

Одним з найбільших споживачів продукції ДП "Артемсіль" на угорському ринку є хімічний завод BorsodChem.

Крім солі для промислової переробки європейські партнери почали проявляти активну зацікавленість у поставках більших обсягів фасованої харчової солі. 

Варто відзначити, що збільшилася і частка ринку деяких країн СНД.

Так, Грузія стала закуповувати нашої продукції на 28% і Молдова на 39% більше, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

 "Після закриття російського ринку для нашої харчової солі, ми стали проводити активний пошук нових споживачів. Нам вдалося оперативно відреагувати і укласти договори як зі старими, так і з новими партнерами на поставки нашої продукції. Робота по збільшенню частки європейського ринку буде проводитися й надалі", - зазначив в.о. генерального директора ДП "Артемсіль" Денис Фоменко.

Нагадаємо, що 26 січня 2015 року Росспоживнагляд заборонив ввезення харчової солі виробництва держпідприємства "Артемсіль" на територію РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!