"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угоду про ЗВТ Україна-ЄС відкладати або змінювати не будуть - Єлісєєв

Понеділок, 18 травня 2015, 16:44

Про відтермінування застосування угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року або внесення змін до тексту не йдеться.

Про це сказав посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Позиція, як керівництва України, так і лідерів ЄС є чіткою і однозначною – застосування Угоди в частині ЗВТ почнеться з 1 січня 2016-го. Це, зокрема, було підтверджено в заяві за результатами саміту Україна-ЄС, який нещодавно пройшов у Києві", - сказав Єлісєєв.

За його словами, російська сторона робить максимальні спроби, щоб відстрочити введення ЗВТ, нібито через величезні потенційні втрати російських виробників.

Реклама:

Єлісєєв нагадав, що Україна і ЄС погодилися на проведення тристоронніх консультацій із російською стороною з метою предметного розгляду "занепокоєння" РФ.

"Але запевняю вас: про відстрочку тимчасового застосування Угоди в частині ЗВТ або проведення переговорів для внесення змін у текст Угоди, який, до речі, ратифікувала не тільки Україна, але й більшість країн ЄС, мова не йде", - підкреслив він.

Як повідомлялося, посол Росії при ЄС Володимир Чижов заявив, що звернувся до ЄС з проханням відкласти до 2017 року вступ в дію торговельної частини Угоди про асоціацію з Україною.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС має запрацювати з 1 січня 2016 року без будь-яких відтермінувань.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!