"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іллічівський порт купив палива на 148 мільйонів з подвійною переплатою

Понеділок, 18 травня 2015, 09:36

ДП "Іллічівський морський торговельний порт" 14 травня 2015 року замовив у ТОВ "Систем інвест трейдінг" постачання бензину та дизпалива на 148,29 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, наприкінці 2014 року у тендери увірвалось невідоме до того ТОВ "Систем інвест трейдінг", яке з місця в кар’єр почало вигравати десятки, а тепер вже й сотні мільйонів гривень на постачання палива для державних портів.

"Назвати ці ціни просто високими буде кощунством. Вони - занадто високі. Зараз гуртові ціни на дизпаливо становлять близько 20 тис грн., 95-й бензин йде по 24 тис грн. Тобто переплата - майже половина", - пише видання.

Реклама:
натисніть для збільшення 

Крім того, угода датована 14 квітня, але ціни в ній зафіксовано станом на 24 березня, коли проводилось розкриття тендерних пропозицій.

Портовики починали свій тендер у лютому, коли комерційний курс долара був більше 35 гривень. Однак він не мав жодного стосунку до тендеру. В угоді чітко визначено, що ціни на паливо зафіксовано при курсі Нацбанку 23,28 за долар станом на 24 березня. Тобто це не надто відрізняється від нинішнього курсу 20,72.

 натисніть для збільшення 

Але про ринкову ситуацію все-таки згадується в одному місці: ціна палива не має бути вищою за ринковий рівень, який у свою чергу має бути підтверджений довідкою "Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків" або іншої відповідної державної установи.

 натисніть для збільшення 

Як зазначається, власником "Систем інвест трейдінг" є Денис Стеценко - одеський юрист, що недавно розміщував в інтернеті резюме про пошуки роботи, а тепер має фірму, що за півроку натендерила 242,85 млн грн.

 натисніть для збільшення 

Цікаво й те, що фірма виграла усі свої підряди виключно у Іллічівського, Одеського і "Южного" державних портів з однієї області – Одеської.

натисніть для збільшення  
 натисніть для збільшення 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!