Ціни на нафту пішли вгору

Понеділок, 18 травня 2015, 09:15

Світові ціни на нафту в понеділок ростуть на тлі повідомлень про геополітичної напруженості на Близькому Сході, зокрема, Ємені та Іраку.

Про це свідчать дані біржі, пише "Прайм".

На 07.14 за московським часом липневі ф'ючерси на суміш Brent дорожчали на 0,13% - до 66,9 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту WTI росла на 0,22% - до 59,82 за барель долара.

Як повідомляється, в ніч на понеділок літаки ВПС арабської коаліції, яка проводить військову операцію в Ємені, відновили удари по об'єктах в місті Аден після закінчення терміну гуманітарного перемир'я.

Реклама:

Також зростанню цін на нафту сприяють повідомлення про захоплення іракського міста Ер-Рамаді бойовиками радикального угрупування "Ісламська держава" (ІГ).

Представник Пентагону Еліса Сміт заявила, що коаліція на чолі з США допоможе іракським військам повернути контроль над містом, якщо підтвердиться факт його захоплення бойовиками.

"Трейдери уважно стежать за подіями в цьому регіоні, так як це впливає на світові поставки нафти", - заявив AFP шеф-редактор глобального інформаційного провайдера Platts Вандала Харі.

За словами Джавади, через три місяці після зняття санкцій Іран розраховує довести експорт нафти до рівня 2,5 млн барелів на добу, досанкціонного рівня.

Більше 50% експорту іранської нафти з часом буде припадати на країни Азії, сподівається він.

З 2012 року Іран скоротив обсяг експорту нафти до близько 1 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!