"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" розіграв 9 мільйонів на запчастини між запорожцями

Субота, 16 травня 2015, 12:11

ДП "НАЕК "Енергоатом" 6 травня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ "Гідромеханіка ЛТД" на закупівлю електромонтажних пристроїв для Южноукраїнської АЕС на загальну суму 8,75 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено з’єднувальні системи, прохідні модулі, муфти, тощо.

"Гідромеханіка" зареєстрована у Києві, однак власником є запорожець Максим Козиренко. Єдиним допущеним до участі конкурентом було запорізьке ТОВ "ТД "Техенергоснаб", яке раніше належало Олександрові Косяку, нині записане на Юлію Ільченко.

Реклама:

Згідно з даними держреєстру, контактний номер "Техенергоснабу" - 214-97-61. Він же зареєстрований як офіційний контактний для ще однієї запорізької фірми - нині ліквідованого ТОВ "Промислова компанія "Енергомашстрой", власником котрої був той самий Максим Козиренко.

"Гідромеханіка" і "Техенергоснаб" уже не вперше виявляються єдиними конкурентами на торгах. За останні шість років "Гідромеханіка" виграла тендерів на 16,53 млн гривень, "Техенергоснаб" - на 14,16 млн гривень, "Енергомашстрой" отримував держзамовлення до 2011 року, загалом відомо про підряди на 7,36 млн гривень.

Участь у тендері також намагалося взяти третє підприємство - ПАТ "Дослідний електромонтажний завод". Воно пропонувало постачати товар у півтора-два рази дешевше - однак пропозиція фірми не відповідала технічним умовам замовника, відтак за результатами розгляду пропозиції технічною комісією - компанію з торгів відхилили.

Завод намагався оскаржити закупівлю АМКУ, однак після прийняття скарги до розгляду - через кілька тижнів сам її відкликав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: