"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк й Народний банк Китаю уклали своп-угоду на 2,4 мільярда доларів

П'ятниця, 15 травня 2015, 10:13

У п’ятницю, 15 травня 2015 року, відбулося підписання двосторонньої угоди про валютний своп між Національним банком України та Народним банком Китаю.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку на сторінці в Facebook.

"У п’ятницю відбулося підписання головами центральних банків України та Китайської Народної Республіки, Валерією Гонтаревою та Чжоу Сяочуанем, двосторонньої угоди про валютний своп для валют китайський юань/гривня на суму до 54 млрд гривень та 15 млрд китайських юанів (близько 2,44 млрд доларів)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нова угода строком на три роки набере чинності з 23 червня 2015 року. Водночас втратить чинність угода між Національним банком України та Народним банком Китаю, укладена у 2012 році.

Реклама:

Відбулося підписання Двосторонньої угоди про валютний своп між Національним банком України та Народним банком КитаюСьо...

Posted by Національний банк України on 15 Май 2015 г.

"Ця угода є надзвичайно важливою для наших країн - стратегічних партнерів та сприятиме економічному розвитку обох держав", - зауважила Гонтарева.

За її словами, кошти, отримані за угодою, можуть бути використані на фінансування торгових операцій та прямих інвестицій між двома країнами.

Вона додала, що практичне втілення домовленостей про валютний своп дає змогу зменшити тиск на валютний курс з боку імпортерів та допомагає у стабілізації вітчизняного грошово-кредитного ринку.

Як відомо, валютний своп - це взаємна угода щодо обміну валют.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: