ДФС попередила переміщення товарів у зоні АТО на 90 мільйонів

Четвер, 14 травня 2015, 20:49

Підрозділ Державної фіскальної служби "Фантом" попередив несанкціоноване переміщення товарів через лінію зіткнення у зоні АТО на суму понад 90 млн гривень.

Про це йдеться у прес-релізі ДФС.

"За результатами спільної роботи "Фантому" та підрозділів ГУ ДФС в Донецькій і Луганській областях попереджено несанкціоноване переміщення ТМЦ через лінію зіткнення на суму понад 90 млн гривень, у тому числі  підакцизних товарів на суму понад 15,4 млн гривень", - зазначив Сергій Білан, який перевіряв роботу органів ДФС у районі проведення АТО.

За його словами, під час здійснення оперативних заходів на КПВВ виявлено та вилучено з незаконного обігу 8,9 млн гривень готівки, припинена діяльність двох підпільних цехів з виробництва паливно-мастильних матеріалів та трьох підпільних цехів з незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів.

Реклама:

Як зазначається, загалом під час контролю за переміщенням вантажів через лінію розмежування опрацьовано понад 800 заяв суб’єктів господарської діяльності, видано 2413 дозволів на переміщення вантажів.

За словами першого заступника ДФС, сьогодні функціонує  6 фіскальних постів в межах розташування контрольних пунктів в’їзду/виїзду з цілодобовим режимом несення служби.

"Всі пости обладнані модулями, що складаються із секцій відпочинку та проведення контрольно-дозвільних заходів, які обкладені мішками з піском та обладнані меблями, оргтехнікою, камерами відео спостереження, супутниковими антенами, а також бліндажами для захисту особового складу", - йдеться у повідомленні.

З метою забезпечення дієвого контролю за переміщенням вантажів через лінію розмежування було створено підрозділ податкової міліції ДФС України "Фантом".

Основними завданнями цього підрозділу є перевірка звернень суб’єктів господарювання та надання дозволів на переміщення товарів до/з району проведення АТО на КПВВ, запобігання кримінальним та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, митній та бюджетній сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!