"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Торговельні мережі оскаржуватимуть звинувачення АМКУ в картельній змові

Четвер, 14 травня 2015, 20:24

Торговельні мережі вважають рішення АМКУ про "картельну змову" необ’єктивним та таким, що дестабілізує інвестиційний імідж країни на тлі й без того непростої економічної ситуації.

Про це йдеться у прес-релізі Європейської Бізнес Асоціації.

"У відповідь на оприлюднені Антимонопольним комітетом 29 квітня 2015 року результати розгляду справи про "картельну змову торговельних мереж" представники комітету з роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації висловлюють свою негативну оцінку звинувачення цивілізованого ринку роздрібної торгівлі у "картельній змові", - йдеться у прес-релізі.

Як зазначається, члени комітету, серед яких представлені такі провідні міжнародні та українські компанії, як ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет", ПІІ "Білла-Україна", ТОВ "Метро Кеш енд Кері Україна", ТОВ "Новус Україна", ТОВ "Фоззі-Фуд" вважають це рішення очевидно необ’єктивним та таким, що дестабілізує інвестиційний імідж країни.

Реклама:

"Нещодавно президент України, прем’єр-міністр України та члени КМУ публічно заявили про започаткування структурних реформ антимонопольного законодавства та повну заміну керівного складу АМКУ. Наразі у Верховній Раді обговорюється призначення нового голови АМКУ", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що комітет звертався до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради з пропозицією приймати рішення новим складом АМКУ по такій резонансній справі, як звинувачення великих торгівельних мереж у "картельній змові" максимально об’єктивно, з урахуванням усіх особливостей попередніх розглядів і поточної ситуації в країні.

"Попри це, рішення про "картельну змову" все ж було оприлюднено, що на нашу думку, нанесло удару по інвестиційному іміджу України", - йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, компанії-члени комітету з роздрібної торгівлі вважають, що рішення АМКУ про "картельну змову" не має належного обґрунтування.

На думку представників комітету Асоціації з роздрібної торгівлі, проведення розслідування відбувалось вузькоспеціалізованими співробітниками АМКУ, а проблематика вивчалась вибірково, без урахування індивідуальних особливостей товару і ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!